Таки вдалося найти час аби пограти у гру.
Всього 2 години на випадкових мапах.
Немало людей збила з пантелику назва "Козаки 3".
Як на мене то розробникам слід було назвати її просто "Козаки - ремастеринг чи HD"
Не всі читали інфу на сайті гри, ба більше завдяки "піар-кампанії" чимало людей взагалі не знають що така гра вийшла.
Недоліки:
Українську версію гри перекладав з російської пан Азіров з допомогою програми Промт, в англійській теж є недоліки.
Через туман війни все чудово видно, вже не треба проклікувати мапу, аби визначити на якому кінці є ворожа база, питання для чого він тоді.
Анімація вітрил жахлива, вони пульсують наче серце.
Відсутня анімація весел у чайки і порома.
Зникла кнопочка "тільда", натиснувши яку можна було бачити і хп юнітів/споруд і перезарядку при стрільбі і "відлітання" хп при сутичках, і навіть кількості шахтарів у шахті (показувало над хелфбаром)
Не дали змогу крутити мапу, як на мене це мінус, але думаю тут я у меншості.
Помітив баг за Україну, не завжди вдавалося перезахопити ніким не боронені будівлі.
Музику я б залишив стару, для повного занурення у спогади.
Відсутні певні звуки, як то барабанщик чи волинщик.
Гру слід детально вичитати у ваших текстах, помилок в українській версії чимало.
Не грав в онлайні, сподіваюсь стара система з титулами і гербами туди перейшла.
В цілому за 2 години багато не побачиш, а змоги зіграти більше не мав і ближчим часом не матиму.
Висновки, гра сира, потребує доопрацювання, але не без перспективи стати нормальним ремастерингом К1.
Ветерани серії чекали такого перевидання, правда чекали вони цього на 6 років раніше, ну але то таке.
Тому якщо ви поціновувач К1 і хотіли від GSC нічого іншого ніж старих добрих козачків в дещо більш оновленій графічній обгортці то після всіх патчів гру можна рекомендувати для придбання для нотсальжі-шпілю.
Якщо ж ви чекали щось нового, то тут проходьте повз, аби не бути розчарованим.